logo_tour

Hoe het begon…

Grondleggers van Tour de Bok in 1992 zijn Bob Degeling, Pieter Kofman en Henk-Jan Bok. Eind jaren negentig wordt dit trio aangevuld met de komst van Alle Wijsenbach. Na 10 jaar Tour de Bok nemen Bob en Pieter afscheid in 2001. Jan Smith al enige jaren “stille kracht” komt in 2002 het overgebleven duo versterken. Bob houdt op de achtergrond een adviserende functie. De eerste editie in 1992 gaat van start met alleen mannelijke deelnemers. Om de deelname van dames te promoten werd er in 1993 voor de dames een apart eindklassement opgemaakt. Dit is na Tour de Bok van 1993 direct weer afgeschaft omdat Corrina Smith zicht had op de ere plaatsen in het mannen klassement. Ze stond namelijk lange tijd 3e. Uiteindelijk eindigd ze als 4e maar het was een voorteken dat ook de dames hun mannetje staan in Tour de Bok.

De deelname kosten waren vanaf 1992, 15 gulden met de komst van de euro in 1999 zijn de deelname kosten 7 euro geworden.

In 2000 wordt als extra service naar de deelnemers toe een informatieve website op het internet gezet.
De website wordt in 2001 en 2002 aangemeld bij http://wielrennen.pagina.nl/. Dit brengt ons spel in 2002 onder de aandacht van de Lotto. Via email en per post wordt ons duidelijk gemaakt dat de Lotto “not amused ” is. Dit omdat de Lotto wettelijk het alleen recht op het organiseren van kansspelen op sportevenementen bezit. We zijn geen uitzondering, alle sites die zijn aangemeld bij http://wielrennen.pagina.nl/ worden door de Lotto benadert.
Er resten ons een aantal opties om Tour de Bok door te kunnen laten gaan. De keuze valt op de simpelste en die houdt in dat alleen familie, vrienden en kennissen van de organisatoren mee kunnen spelen aan Tour de Bok.

In 2004 wordt het spel uitgebreid met de mogelijkheid om in team verband mee te spelen.

Door de loop der jaren is er weinig veranderd aan de spelregels.
De komst van een computerprogramma voor de puntentelling hebben echter wel voor verandering gezorgd met betrekking tot de scorewand in Café Bok.

Deelnemerslijsten en puntentelling in 1992

In 1993 doet de pc zijn intrede, ondanks dat er vanaf dat moment geprinte uitslagenlijsten zijn, wordt iedere dag de stand in het toemalige Het wapen van Urk met de hand bijgewerkt. Deze traditie komt ten einde omdat aan het einde van de vorige eeuw het deelnemers aantal fors toeneemt. Niet alleen neemt het handmatig invullen veel tijd in beslag, ook de noodzakelijke ruimte ontbreekt om voor alle deelnemers voldoende schrijfruimte te hebben.

Scorewand wordt met de hand ingevuld [krantenfoto1998]

Vanaf 2002 is het mogelijk om verschillende programma”s van de pc te laten communiceren waardoor er extra mogelijkheden zijn om de uitslagen uit te printen. Resultaat is dat de scorewand verplaats naar de oude buffetkast achter in Café Bok.

Scorewand vanaf 2005 tot 2014

Scorewand vanaf 2014

2017

Het rekenprogramma dat aan de basis ligt voor Tour de Bok stamt uit 1994 en is geschreven in Borland. Dit programma is een rekenprogramma dat uitstekend voldoet maar omdat het zeer compact is, heeft weinig gebruikers mogelijkheden. Vanaf 2001 is er een Microsoft Access database aangekoppeld, met deze toevoeging was het onder andere mogelijk om de renners op rugnummer in te voeren, diverse klassementen konden op A4 in kleur worden samengesteld en uitgeprint.
De laatste versie van de Microsoft Access database stamt al weer uit 2014 echter door de complexheid is Tour de Bok te afhankelijk geworden van één persoon die het hele spel draaiend houd.
In de voorbereiding naar de 26e Tour de Bok in 2017 heeft Kevin Wijsenbach het plan opgevat om een nieuw programma te schrijven waardoor het spel technisch gezien weer jaren mee kan.
Dat jaar zijn er al 13 deelnemers die gebruiken maken van de mogelijkheid om hun deelnameformulier online in te vullen.

 Access database met basis rekenprogramma

2018

De hardware waar alles op draait stamt uit 2010 onderdelen uit deze periode zijn schaars en dus duur. De aanschaf van nieuwe apparatuur is niet echt een optie omdat het laatste besturingsprogramma, waar het rekenprogramma uit 1994 probleemloos op kan draaien, Windows XP is. De computer uit 2010 draait op Windows 7 waar de toevoeging van Virtueel Windows XP er voorzorgt dat alles nog steeds naar behoren werkt.
Om allerlei problemen voor te zijn wordt er in 2018 een definitieve eerste stap gezet in de online virtuele wereld.
De deelnemers aan Tour de Bok kunnen hun deelnameformulier alleen nog maar online invullen en inleveren. Ondanks deze ingrijpende ingreep voor de deelnemers blijft de thuisbasis van het spel “Café Bok” gehandhaafd.

Startscherm van het online “Eppie” voor het invullen deelnameformulier

Ondanks dat het, online invullen van het inleverformulier, voor de deelnemers de enige verandering is betekend het niet dat deze wijziging geen grote ingreep is.
Het is na 26 jaar wennen wat nu de procedure is om deel te nemen aan Tour de Bok.
De spelregels die hun grondslag hadden in 1992 zijn op diverse punten aangepast, ondanks dat de tijd maar vooral de techniek niet heeft stilgestaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mobiele telefonie, internet, sociale media blijft het uitgangspunt van Tour de Bok uit 1992 ook nu gehandhaafd.
Om dit laatste in stand te houden is er een aantal keren gebrainstormd waarbij allerlei scenario’s tegen het licht gehouden zijn, tijdens Tour de Bok 2018 zal gaan blijken of de juiste keuzes gemaakt zijn.

In 1996 werden er in Café Bok papieren placemats gebruik met als thema de Tour de France. De hoofd afbeelding is overgetrokken op kalkpapier, ingekleurd met stift en ingescand waarna deze een aantal jaren als logo van Tour de Bok heeft gediend.

logo vanaf 1996 tot 2004

In 2004 werd er een nieuw logo gemaakt met als basis het originele affiche van de Tour de Fance.

originele Tour de France affiche 2004

resultaat na wat knippen en plakken

uiteindelijke logo

Het eerste gevelbord wordt vervaardigd in 1994 van een oude kastdeur met verf van Defensie.

1e bord welke tot 2004 de gevel van Café Bok sierde.

In 2004 wordt er een nieuw gevelbord vervaardigd met het nieuwe logo door Sqeeuzy Reclamemontagewerken.

[foto 2006]

In 2006 wordt er via het internet een banner besteld deze krijgt een A1-locatie bij Sanstra Installatietechniek.

[foto 2006]

In 2008 wordt er bij Budgetbanners een banner besteld voor de A1-locatie bij Sanstra Installatietechniek.

[foto 2008]